Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

ΤΟ ΜΑΝΤΕΙΟ ΤΩΝ ωχ αΔΕΛΦΩΝ

Είναι γνωστό ότι στα μαντεία έπεφταν μεγάλες ξάπλες και τρελές μασ(τ)ούρες κατά τα χρόνια της κλασ(τ)ικής αρχαιότητας. Η παράδοση αυτή, βέβαια, συνεχίζεται και στις μέρες μας όπου κάποιοι έχουν παρεξηγήσει την έννοια του browser (όχι, δεν βγαίνει από το ΜΠΡΑΟΥ!), καθώς οι σύγχρονες πυθίες δίνουν χρησμούς με το σταγονόμετρο, έχοντας στην κυριολεξία κλασμένους τους αναγνώστες τους, όχι γιατί δεν κατεβάζει η κούτρα τους, αλλά λόγω προϊόντος ωχαδερφισμού που έχει φτάσει πια σε έσχατο σημείο όπως δείχνει και η σχετική φωτό. Λοιπόν, οι γιορτές τελείωσαν, έχεις να δώσεις χρησμούς από πέρσι, τα Ίντερνετ Καφέ προσφέρουν ό,τι χρειάζεσαι (blogger, picasa, google, "Πανόπτης" κλπ), οπότε δεν χωρούν άλλες φτηνές δικαιολογίες. Ο κόσμος έχει ανάγκη από χρησμούς, και όπως λέει και ο "Παραμυώδης": Ανάγκα και θεοί πύθονται! Που πάει να πεί: Στην ανάγκη ακόμη και οι θεοί κάνουν την Πυθία. Λοιπόν στρώσου στη δουλειά γιατί έτσι και αργήσεις (με την έννοια της αργίας) λίγο ακόμη, έχει πέσει ban και το μαντείο θα γίνει banτείο και μετά αντίο. Με πιάινς;

Υ.Γ.
Κουνώντας το ποντίκι πάνω από την εικόνα της έκφυλης Πυθίας, αυτή θα πάρει διαστάσεις απρόβλεπτες. Λίγα από τα μυστικά της HTML. Κάντε "Επιθεώρηση στοιχείου" στον δικό σας browser να δείτε τον (απλό) κώδικα. Αυτά για απόψε, και αύριο μέρα είναι…

3 σχόλια:

  1. ...Ήρθε ο νέος με τα δώραααααα!!!
    Ενθουσιάστηκα,αν και το περίμενα να επανακάμψεις δημήτριος.

    Εγώ μόνο τα γκνου με τα κέρατα ξέρω.Κι ότι δε σε προλαβαίνω η μάνα η καψερή.
    Αρετή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωχ! α ΔΕΛΦΙΚΟΣ chrismos12 Ιανουαρίου 2010 στις 3:25 μ.μ.

    Κάθε φορά που μια έγκυος γυναίκα ρωτούσε την Πυθία για το φύλο του παιδιού που θα γεννιόταν, η Πυθία μάντευε το σωστό φύλο ΑΚΡΙΒΩΣ, δίνοντας τον χρησμό: "ΑΡΡΕΝ ΟΥ ΘΗΛΥ" χωρίς υποδιαστολή πριν ή μετά το "ΟΥ". Αρχαίοι δημοσιογράφοι αναφέρουν πως η Πυθία μπορεί να δούλευε στους Δελφούς, αλλά έμενε στην Άμφισσα. Γι αυτό και οι χρησμοί της ήταν αμφίσημοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παλιά πουτάνα αυτή η Πυθία (στην κυριολεξία παλιά).

    ΑπάντησηΔιαγραφή